Juni 2019

Vil du med i vandet?

Efter en smuttur forbi svømmehallen i sidste udgave af CKE INFORMERER er vi nu klar til at drage videre rundt på CKE-kortet - nu til søs!

I marts fortalte vi dig om vores løsninger til biogas-branchen. Gas er et af de ”ben”, vi plejer at sige, at vi står på. Et andet ”ben” er væske, og det vil vi gå lidt mere i dybden med i denne udgave.

Vil du hellere selv tage på rundtur på CKE-kortet, kan du hoppe direkte til det her>>

Vand i det naturlige miljø: Søvand, havvand og åvand

Søvand, havvand og åvand

Det er ved at være tid igen til at tage ud til de smukke, danske sandstrande. Måske ved havet, eller måske ved en af de mange badevenlige søer, vi har. Hvis vi nu får en sommer som sidste år med megen varme, er det nærliggende at hoppe i søen for at køle ned. Men hvordan mon det er med algerne?

In-Situ Fluorometer-sensorerMed den patenterede fluorometerteknologi fra In-Situ har du nu nemmere ved at opdage de skadelige algeblomster og blågrønne algesporer.

Du finder mere om denne teknologi lige her >>

Sensorerne kan du benytte sammen med både Aqua TROLL 500 og Aqua TROLL 600 fra In-Situ, som inden for måling af vandkvalitet i det naturlige miljø er helt enestående instrumenter, når det gælder gennemtænkt design, sensorstabilitet og brugervenlighed.

Udover alger er der desuden kommet nye parametre til, som omfatter ammonium, klorid, nitrat og klorofyl.

De to instrumenter benytter samme sensorer, kabler og software, ligesom begge kan anvendes med både Android- og iOS-software.

Aqua TROLL 600 har desuden batterier og intern hukommelse, så den kan efterlades på stedet og tage målinger over en længere periode.

Du finder meget mere om Aqua TROLL 600 her>>

Drikkevand, spildevand og grundvand

Drikkevand, spildevand og grundvand

Er det danske grundvand og dermed vores gode drikkevand truet? Flere og bedre målinger i og omkring drikkevandsboringerne sikrer, at vandværkerne kan skride ind hurtigere og mere effektivt ved forureninger.

I over 20 år har den kommune, som CKE bor i (nemlig Furesø), ikke benytte plantegifte, og som den første kommune har Furesø kommune tilmeldt sig Giftfri Have. Det betyder, at når kommunens gartnere vedligeholder de grønne arealer, foregår helt uden plantegift, der er skadelig for grundvandet. Dermed er de med til at værne om vores drikkevand.

Her hos CKE tilbyder vi en række produkter til overvågning af grundvandet og vandværkernes vand. Og også her byder In-Situs Aqua TROLL 500 sig til.

In-Situ Aqua TROLL 500Som sensorpakke er Aqua TROLL 500-sensorerne yderst konkurrencedygtige, når det handler om kvalitet for pengene. Men udover at spare penge på overvågningen af vandkvaliteten får du med In-Situ Aqua TROLL 500 hurtigere og bedre data.

Eftersom Aqua TROLL 500 ikke har batterier og intern hukommelse, benytter du den på stedet og iagttager målingsresultaterne med det samme. Hvis du benytter ekstern strømforsyning til instrumentet, kan du herigennem logge data via tredjepartssoftware.

Dette er en mulighed, da alle In-Situs instrumenter kan kommunikere SDI-12 eller modbus og er dermed fuldt integrérbage med tredjepartslogger, SCADA-systemer o.lign.

For grundvandsfolk er det muligt at benytte en Low Flow-software, der er målrettet proceduren for grundvandsmålinger, når der måles vha. en flowcelle (”målegris”).

Læs mere og se en video om low flow lige her>>

Og Aqua TROLL 500 kan du læse om her>>

Vandaktivitet

Vandaktivitet

Udover ovennævnte vand, du finder i det naturlige miljø, finder du også væske i andre former.

Måske var du med i vores julekalender tilbage i december, hvor et af spørgsmålene var, hvad vandaktivitet er.

Mange blander begrebet sammen med vandindhold. Det er dog ikke det samme. Med vandaktivitet ser man på, hvor meget frit vand der er i et produkt, som skaber betingelser for mikrobiologisk vækst.

Denne viden er specielt god at have i virksomheder, der producerer fødevarer eller medicinalvarer. Her skaber et højt vandaktivitetsniveau nemlig betingelser for nedbrydning af produktet.

Du kan læse mere om vandaktivitet lige her >>

Svømmebade

Efter al den vandsnak trænger du nok til et stort glas vand at svale dig af på.

Du kan også bare hoppe i svømmehallen en tur. Hvis du læste med i sidste udgave af CKE INFORMERER, ved du, at bademestrene har et stærkt kort på hånden i form af den nye håndholdte enhed, som benyttes til at overvåge badevandet.

Du kan (gen)læse den udgave lige her>>


C.K. Environment er specialister i væskeanalyse og har i sortimentet yderligere analysatorer, instrumenter og systemer, som bl.a. kan bruges til kraftværker og medicinalindustrien.

Vi har her på cke.dk en hel side dedikeret til væskeanalyse. Den finder du på cke.dk/vand >>

Tak fordi du læste med. Nu er der vist kun tilbage at ønske en rigtig god sommer!

Bestil SWAN Chematest

Bestil Chematest

Let og enkelt bestiller du her din SWAN Chematest, tilbehør og opfyldning.

 


 

 
 

Gå til bestillingssedlen

Opret servicesag

Har du et produkt, du har brug for at få serviceret, skal du først udfylde vores serviceformular.

 

 

 

 
Bestil service

Gå ikke glip af viden

CKE INFORMERER

om måling og analyse af dine parametre! Få nyheder og historier inden for dine interesseområder direkte i din indbakke.

 

 
Læs tidligere artikler og tilmeld dig