August 2019

Partikler gør dig klogere på processer og konsekvenser

 

Det er nok sjældent, at du i din hverdag tænker over, at luften indeholder store mængder partikler. Den naturlige partikelbaggrund suppleres af menneskeskabte partikler fra forureningskilder, eksempelvis fra motorer, industri og mekanisk slid.

Også indendørs bliver du udsat for partikler både på arbejdet og i hjemmet. Dette fører til, at du med hvert åndedrag indånder millioner af partikler.

I denne udgave af CKE INFORMERER vil vi præsentere nogle af de mange anvendelsesmuligheder, du finder i udstyr fra finske Dekati, der er specialiseret i udstyr til partikelmåling af meget høj kvalitet.

 

CKE INFORMERER om vores løsninger til partikler

 

For vores alles sundheds skyld er det vigtigt at holde øje med emissioner og koncentration af partikler, både i det offentlige rum og på arbejdspladsen. Dannelse af partikler og deres egenskaber er ligeledes aktive forskningsfelter, fx i undersøgelser af sundhedsfaren fra moderne nanomaterialer. Derudover kan de partikler, der dannes i forbrændingsprocesser eller ved mekanisk slid af fx en bremse, give dyb indsigt i selve processen.

Fokus på partikler kan således gøre dig klogere på både processen, hvor partiklerne opstår og udledes, og konsekvenserne af deres tilstedeværelse i det omgivende miljø.

Du kan se vores samlede udvalg af produkter fra Dekati lige her >>

 

CKE INFORMERER om vores løsninger til partikler

 

Det lille vidunder, der klarer barske forhold

Partikler fra forbrændingsprocesser kan være yderst vanskelige at måle. Høje partikelkoncentrationer, volatile stoffer og varierende tryk og temperatur kan være problematiske faktorer.

Høje partikelkoncentrationer kan ”overloade” en følsom detektor, og under nedkøling kan volatile stoffer kondensere og dermed ændre størrelsesfordelingen. Mange partikelmåleinstrumenter kan ikke tåle høje temperaturer og varierende tryk.

Her er den nye eDiluter Pro fra Dekati et lille vidunder, som løser alle disse problemer på en gang.

Læs detaljerne om eDiluter Pro lige her >>

 

CKE INFORMERER om vores løsninger til partikler

 

Hvad med partikler i dit arbejdsmiljø?

I arbejdsmiljøer hvor der opstår skadeligt høje koncentrationer af partikler, er det vigtig at overvåge om ventilation er tilstrækkelig for at beskytte medarbejderne.

Flere måleenheder kan placeres strategiske steder i arbejdsmiljøet, fx på et værksted, således at du kan følge med i, hvornår og hvorfor skadelige partikelkoncentrationer opstår. Derudover kan du kombinere dette målenetværk med enten et Dekati eFilter til samtidig opsamling af filterprøver eller en ELPI+, hvis du har brug for detaljerede oplysninger om størrelsesfordelingen.

Læs mere om eFilter på Dekatis website >>

 

CKE INFORMERER om vores løsninger til partikler

 

Kombinér online måling og post-sampling analyse

Krævende måleopgaver, hvor du har brug for detaljeret online information om størrelsesfordeling og efterfølgende analyse af opsamlede partikler, løser du med Dekatis flagskib HR-ELPI®+.

Dette instrument er meget alsidigt og henvender sig både til produktudvikling og procesoptimering, forskning samt til kontrol og overvågning af partikelniveauer og emissioner.

Læs mere om ELPI®+ her >>


Opnå lav vedligeholdelse - selv ved kontinuerlig måling

Målekapaciteten for ELPI+ kan udvides med de nyudviklede porøse impaktorplader.

Med disse femdobles måletiden; i nogle tilfælde tidobles den endda.

Dermed har du enten muligheden for at måle meget høje partikelkoncentrationer, uden at impaktorpladerne skal renses særlig ofte, eller udføre kontinuere målinger i månedsvis ved normale atmosfæriske forhold.

Læs mere om impaktorpladerne lige her >>

 

CKE INFORMERER om vores løsninger til partikler

 

Vi har her på cke.dk samlet en helt side dedikeret til vores løsningsområder. Her kan du finde løsninger, der er målrettet din branche.

Du finder siden på lige her >>

Husk også, at du altid er velkommen til at kontakte Steen, hvis du vil vide mere.

Vil du have artiklen som pdf?

Du kan let downloade den som pdf, så du også kan læse den offline.
 

Download CKE INFORMERER om partikler
 

Ja tak, den vil jeg gerne have

 

 

Bestil SWAN Chematest

Bestil Chematest

Let og enkelt bestiller du her din SWAN Chematest, tilbehør og opfyldning.

 


 

 
 

Gå til bestillingssedlen

Opret servicesag

Har du et produkt, du har brug for at få serviceret, skal du først udfylde vores serviceformular.

 

 

 

 
Bestil service

Gå ikke glip af viden

CKE INFORMERER

om måling og analyse af dine parametre! Få nyheder og historier inden for dine interesseområder direkte i din indbakke.

 

 
Læs tidligere artikler og tilmeld dig